Manuelna terapija

Manuelna terapija podrazumeva primenu različitih specifičnih tehnika i metoda kojima fizioterapeut kroz manipulacije i mobilizacije tretira meka tkiva i koštane strukture u cilju smanjenja bola, povećanja obima pokreta, olakšavanja izvođenja pokreta, smanjenja ili eleminisanja zapaljenskih promena na mekim strukturama. Manuelne terapije su veoma uspešne u saniranju sportskih povreda, lečenju diskus hernije, išijasa, diskopatije, kao i povreda i bola u perifernim zglobovima.

Masaža

Primenom odgovarajućih tehnika masaže, posebno dobri rezultati se postižu kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima, najčešće u vratnom i lumbalnom delu. Neke tehnike masaže se primenjuju u oporavku nakon povreda i operacija, a neke radi efekta relaksacije, kojim se postiže ublažavanje i eliminisanje simptoma hroničnog umora, stresa, depresije i ostalih psiho-fizičkih stanja. U Fizio Group-u nudimo različite vrste masaža – terapeutsku masažu, relaks masažu, sportsku masažu, jumeiho masažu, kao i mnoge druge.

Osteopatija

Osteopatija je manuelna medicinska metoda zasnovana na vrlo preciznim palpatornim i manipulativnim tehnikama, koje su definisane specifičnim protokolima i sekvencama. Osteopatska filozofija se bazira na holističkom pristupu zdravlju čoveka i polazi od činjenice da je uzrok tegobe važniji od simptoma. Primenom osteopatskih tehnika, terapeut oslobađa tenziju u tkivima, čime se poboljšava prokrvljenost i pokretljivost, što utiče na smanjenje bola, ali i poboljšava opšte dobro funkcionisanje čovekovog organizma.

Kiropraktika

Kiropraktika spada u manipulativne tehnike koje su priznate u medicini kao integrativne, iako se u toku prošlog veka dosta spekulisalo da li je ova tehnika bezbedna po pacijente. Bezbednost je na prvom mestu kada je reč o ovoj tehnici, jer je u našem centru sprovode školovani stručnjaci. Najčešće se primenjuje kod problema sa kičmom (vratni, grudni, lumbalni deo) i ima za rezultat izuzetno smanjenje napetosti i bola određene regije nakon tretiranja.

Ergon terapija

Ergon terapija predstavlja savremenu terapeutsku tehniku u tretmanu fascije i drugih mekih tkiva, koja se izvodi uz pomoć posebno kreiranih alata od nerđajućeg čelika različitih oblika. Ova tehnika utiče na rad mikrocirkulacije koja dovodi do brže regeneracije oštećenih tkiva. Veliku primenu ima u kineziterapijskim procedurama, jer dovodi do povećanja obima pokreta u zglobovima, povećanja elastičnosti tkiva, smanjuje bol, ali i ubrzava apsorpciju otoka i edema.

Suva punkcija

Suva punkcija (dry needling) je tehnika korišćenja akupunkturinih igala u rešavanju bola i napetosti u mišićima bez korišćenja medikamenata. Iako se često meša sa akupunkturom, ova tehnika se isključivo koristi za lečenje bola u mišićima. Dry needling je bezbedan, brz i pouzdan, a izvodi se primenom jednokratnih akupunkturinih atraumatskih igala kojima se direktno ulazi u bolnu tačku u mišiću. Ova terapija pomaže kod hroničnog bola u vratu, leđima i ramenima, kod teniskog ili golferskog lakta, kao i kod mnogih drugih stanja.

Istezanje

Istezanje je izuzetno važno za regeneraciju mišica koji se naprežu sportskim aktivnostima. Istezanje će mišice održati fiziološki dugim i dovoljno elastičnim, čime sprečavamo povrede i hronična preopterećenja koja nastaju napinjanjem. Istezanjem ćete poboljšati ukupnu kondiciju i smanjiti rizik od povreda. Osim što smo ga učinili neizostavnim delom svakog našeg treninga, u Fizio Group-u nudimo uslugu istezanja jedan-na-jedan sa našim profesionalcima.

Theragun

Theragun koristimo ga kao perkusivnu terapiju i pripremu mekog tkiva za trening. Sa njim se može raditi aktivacija mišica, reaktivacija i relaksacija, a sve u zavisnosti od cilja. Terapija theragunom takođe se primenjuje kod oporavka mišića nakon treninga, za ublažavanje bolova, kao i kod upala i tenzija u mišićima. Theragun je dizajniran i projektovan da bude profesionalan i efikasan za svakodnevnu upotrebu, zbog čega ga vole i profesionalni sportisti i rekreativci.