Regenerativna medicina

Regenerativna medicina radi na obnovi strukture i funkcije oštećenih tkiva i organa i ima za cilj da pronađe način da se izleče rane faze povreda i bolesti koje ne mogu da se leče konvencionalnim putem. Naš centar je prepoznao da je regenerativna medicina budućnost – zbog toga vam nudimo najsavremenije tretmane lečenja hijaluronom, krvnom plazmom i cellular matrix-om. Ovi tretmani su se pokazali kao izuzetno efikasni za brzo i kvalitetno zarastanje rupture mišića i tetiva.

Terapija krvnom plazmom (PRP)

Terapija krvnom plazmom (PRP) je metoda čija je primena od velikog značaja kod sportskih povreda jer omogućava brz oporavak oštećenog tkiva, čime se postiže brži i dugoročniji terapijski efekat, a samim tim i brži povratak sportskim aktivnostima. PRP terapija ima značajno mesto i u lečenju degenerativnih oboljenja zglobova, posebno kolena i kuka, kao i u ubrzavanje zarastanja hroničnih rana. Ova terapija primenjuje se tako što se posebnim metodama izdvajaju se trombociti iz krvi pacijenta, koje se potom ubrizgavaju na povređeno mesto. Terapija je prirodna, bezbolna i potpuno bezbedna, a prvi rezultati su vidljivi već posle nekoliko nedelja.

Cellular Matrix

Celular matrix obezbeđuje sinergijsko delovanje hijaluronske kiseline i sopstvene krvne plazme bogate trombocitima. Aplikovanje ovog preparate eliminiše bol i otok zgloba, povećava pokretljivost i ubrzava regeneraciju hrskavice, tetiva i ligamenata.

Hijaluronska terapija

Primena hijaluronske kiseline u vidu injekcija predstavlja efikasan način terapije osteoartritisa, bez neželjenih dejstava. Aplikovanje injekcije hijaluronske kiseline direktno u zglob dovodi do mehaničkog rasterećenja zgloba, smanjenja zapaljenja i sprečavanje daljeg potencijalnog napredovanja bolesti, a odmah nakon terapije se vraća pokretljivost i umanjuje bol.