Rehabilitacija i oporavak

Rehabilitacija povreda i mišićno-skeletnog sistema podrazumeva smanjivanje posledica i dalje razvijanje preostale fizičke sposobnosti. Oporavak podrazumeva kompleksne metode lecenja, a intenzitet i vrsta terapije varira od slučaja do slučaja i zavisi od vrste povrede, godina starosti i opšteg fizičkog stanja. U Fizio Group-u nudimo najsavremenije metode i aparate koji će vaš oporavak učiniti što efikasnijim.

Masaža

Primenom odgovarajućih tehnika masaže, posebno dobri rezultati se postižu kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima, najčešće u vratnom i lumbalnom delu. Neke tehnike masaže se primenjuju u oporavku nakon povreda i operacija, a neke radi efekta relaksacije, kojim se postiže ublažavanje i eliminisanje simptoma hroničnog umora, stresa, depresije i ostalih psiho-fizičkih stanja. U Fizio Group-u nudimo različite vrste masaža – terapeutsku masažu, relaks masažu, sportsku masažu, jumeiho masažu, ka oi mnoge druge.

Istezanje

Istezanje je izuzetno važno za regeneraciju mišića koji se naprežu sportskim aktivnostima. Istezanje će mišiće održati fiziološki dugim i dovoljno elastičnim, čime sprečavamo povrede i hronična preopterećenja koja nastaju napinjanjem. Istezanjem ćete poboljšati ukupnu kondiciju i smanjiti rizik od povreda. Osim što smo ga učinili neizostavnim delom svakog našeg treninga, u Fizio Group-u nudimo uslugu istezanja jedan-na-jedan sa našim profesionalcima.

Program za porodilje

Da li ste znali da terapija Indibom pokazuje izuzetne rezultate u oporavku nakon porođaja?

Indiba ima pozitivno dejstvo na regeneraciju ožiljaka kao što je carski rez, poboljšava atrofiju samih mišića i oporavlja kožu i potkožno tkivo, a pokazala je i izuzetnu efikasnost prilikom tretiranja dijastaze, sa kojom se nakon porođaja suočava čak 40% žena. Ne postoje kontraindikacije za primenu tretmana Indibom usled ginekoloških krvarenja, slabe muskulature i kod propratnih problema vezanih za probavu i limfni sistem, tako da je ova metoda potpuno bezbedna i bezbolna.

Theragun

Theragun koristimo ga kao perkusivnu terapiju i pripremu mekog tkiva za trening. Sa njim se može raditi aktivacija mišica, reaktivacija i relaksacija, a sve u zavisnosti od cilja. Terapija theragunom takođe se primenjuje kod oporavka mišića nakon treninga, za ublažavanje bolova, kao i kod upala i tenzija u mišićima. Theragun je dizajniran i projektovan da bude profesionalan i efikasan za svakodnevnu upotrebu, zbog čega ga vole i profesionalni sportisti i rekreativci.

Kinesio taping

Kinesio taping (kinezitejping) je terapeutska metoda koja se već duže vreme koristi u svrhu prevencije i lečenja sportskih povreda. Ova procedura podrazumeva korišćenje specijalnih elastičnih traka koje bez medikamenata koriguju funkciju mišića i tako pomažu kod velikog broja stanja i povreda i zapaljenskih procesa. Benefiti ove metode su brojni – ona ublažava i eliminiše bol, smanjuju otoke i ukočenost mišića, umanjuje zamor u mišićima, daju podršku slabim ili povređenim mišićima, ubrzava protok krvi…Kinezi traka ne sadrži medicinske ili hemijske sastojke, prozračna je, vodootporna i zgodna za primenu. Nakon postavljene dijagnoze i utvrđenih potreba pronalazi se najbolji način za postavku traka na kožu, na kojoj mogu stajati od 3 do 10 dana. Prepustite aplikaciju kinezi traka našem stručnom timu i poboljšajte svoje performanse.